Wagen met schade verkopen in Rotterdam

Wagen met schade verkopen in Rotterdam

Rotterdam is een prachtige stad met alle mogelijkheden. Van de tofste hotels tot de mooiste clubs, je kunt overal terecht om de dag van je leven te hebben. Maar, soms komt het voor dat je lekker aan het rijden bent en plotseling bij een ongeluk betrokken raakt. Balen, maar ook daar heeft Rotterdam gelukkig talloze opties voor.

Je kent het wel: je rijdt de Erasmusbrug af richting de Wilhelminapier, kijkt nog even goed naar links en rechts, het stoplicht staat gewoon op groen, en je rijdt – wetende dat er niets aankomt – netjes door. Maar dan ineens, uit de linkerhoek, springt er een kleine Smart uit het niets op die toch door rood is gereden en midden op het kruispunt dacht nog snel even de Pier op te kunnen rijden.

Bam, daar sta je dan, met zijn tweeën, de kleine Smart is vol tegen de linkerkant van jouw bumper aangereden en je vloekt het uit. Hoe kan iemand nou zo dom zijn? Terwijl je de emoties van binnen probeert te kalmeren, verschijnt er toch een glimlach op je gezicht: die wagen ging je eigenlijk toch al verkopen, want zo trots was je er nou ook weer niet op. En dan komt de volgende gedachte: hoe kun je in hemelsnaam een wagen met schade verkopen in Rotterdam?

Schade aan je wagen? Gewoon verkopen!

Terwijl je het telefoonnummer van de politie belt, en de andere bestuurder aan de lijn hangt met de ANWB, gaan er allerlei gedachtes door je hoofd: hoeveel ga je bijvoorbeeld voor die wagen krijgen? Toen hij nog helemaal goed was zou je er bijvoorbeeld een bedrag van €12.000 voor krijgen, maar met schade aan jouw wagen wordt het toch een stuk minder. Verzekeringsgeld zul je ongetwijfeld krijgen, maar zolang je auto niet total-loss wordt verklaard kun je de wagen in ieder geval ook nog ergens in Rotterdam verkopen.

Het maakt vaak wel uit wat voor soort schade het is. Bovendien ben je ook afhankelijk van de persoon in de Smart – tenslotte heeft hij of zij het ongeval veroorzaakt. Vervelend, vooral wanneer die persoon helemaal geen verzekering heeft. Want in de meeste gevallen kun je dan fluiten naar verzekeringsgeld en heb je toch echt een probleem als je gehoopt had dat de schade gewoon netjes gerepareerd werd.

Maar goed, je had voor jezelf toch al besloten dat het tijd was voor een nieuwe auto, en wellicht heb je al helemaal in gedachte welk model het gaat worden. Dus is het tijd om de wagen gewoon te verkopen en te zorgen dat je de komende tijd weer langs de prachtige Maas kunt rijden in die nieuwe auto die helemaal bij jouw persoonlijkheid past.

Wat kun je nog voor jouw auto krijgen?

Rotterdammers zijn echte onderhandelaars, want Rotterdammers staan al eeuwen bekend als mensen die handel in hun bloed hebben stromen. Niet zo gek dus dat je hoopt zo veel mogelijk voor jouw auto te krijgen. Als je jouw wagen met schade in Rotterdam wilt verkopen dan is het goed om bij diverse garages te informeren. Niet iedere garage koopt auto’s met schade op, dus het is belangrijk dat je bijvoorbeeld via internet eerst een aantal potentiële kopers zoekt. Marktplaats is in ieder geval geen goed idee, want daar krijg je over het algemeen veel minder voor jouw auto.