Parkeren bij Rotterdam Airport

Parkeren bij Rotterdam Airport

De luchthaven van Rotterdam, ook wel Rotterdam-The Hague Airport genoemd, is de op twee na grootste Luchthaven van Nederland. Enkel Schiphol en Eindhoven Airport vervoeren jaarlijks meer passagiers. Jaarlijks vertrekken ongeveer 2 miljoen reizigers naar hun vakantie- of zakelijke adres, voornamelijk met de luchtvaartmaatschappijen Transavia en BA CityFlyer. Tijdens de zomermaanden zijn ook grote maatschappijen als Corendon, Tui Nederland en Tui België veelvuldig actief.

De meeste reizigers kiezen ervoor om met de auto naar het vliegveld te rijden en de auto hier te parkeren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de auto te parkeren, dit is mogelijk op de zogenaamde officiële parkeerplaatsen als bij de private parkeerbedrijven. Rotterdam Airport parking heeft zeven officiële mogelijkheden, hiervan zijn vijf parkeerplaatsen op loopafstand, een in combinatie met een shuttleservice en de laatste in combinatie met een valetservice. Daarnaast bestaat er een ruim aanbod van private parkeeraanbieders, hiervan zijn de meeste valet parkeeraanbieders. Wil je meer weten over de mogelijkheden en een voordelige parkeerplaats reserveren? Lees van verder!

De Parkeermogelijkheden rondom de Luchthaven

Er zijn drie parkeervormen te onderscheiden bij de Rotterdamse Luchthaven, dit zijn shuttle parkeren, valet parkeren en parkeren op loopafstand. Waar bij de meeste luchthaven shuttle parkeren de meest voorkomende parkeervorm is, is dit bij Rotterdam valet parkeren. Hierbij wordt je auto direct bij de vertrekhal overgenomen en door een chauffeur geparkeerd. Wanneer je kiest voor shuttle parkeren dan wordt je vanaf de parkeerplaats met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Het parkeren op loopafstand spreekt voor zich, wanneer je een online reservering hebt gemaakt dan betreed je het terrein middels kentekenherkenning. Parkeren Rotterdam Airport is eenvoudig te reserveren via online boekingsplatform Vliegen en Parkeren. Hier zijn tal van shuttle- en valet parkeerplaatsen te vergelijken en te reserveren.

Vergelijk, Reserveer en Bespaar Eenvoudig

Vliegen en Parkeren brengt een groot aanbod van de parkeermogelijkheden eenvoudig in kaart. Dit aanbod kan je vergelijken op basis van prijs, reistijd, beoordeling, parkeervorm, sleutelbehoud en elektrisch laden. Daarnaast vindt je op de blog-pagina informatieve en ook vergelijkingsartikelen terug. Wil je meer weten over de parkeertarieven Rotterdam Airport? Op de blog-pagina vind je een verhelderend artikel waar een duidelijk overzicht wordt gecreëerd. Je vindt het beschikbare aanbod door de luchthaven, reisdata en aankomst- en vertrektijd te selecteren. Na het maken van een reservering krijg je een bevestiging via de mail waarop al de nodige informatie vermeld.