Neem een duik in de Maasstad!

Neem een duik in de Maasstad!

Op zoek naar een weekendje weg in eigen land? Dan moet je Rotterdam zeker eens overwegen! De Maasstad doet voor Nederlandse begrippen erg internationaal aan en dit komt onder andere door de hoge gebouwen. In Rotterdam staat zowel het hoogste kantoorgebouw (Maastoren) als hoogste woontoren (New Orleans)! In dit artikel delen we de leukste tips voor een weekendje weg in Rotterdam.

Eten

Rotterdam kent veel leuke restaurants en door de internationale allure zijn bijna alle wereldkeukens vertegenwoordigd. Loop maar bijvoorbeeld eens de West-Kruiskade of Nieuwe Binnenweg op, want hier zul je heel wat exotische en lekkere tentjes tegenkomen. Wat dacht je van Afrikaans bij Viva Afrika of Vietnamees bij Pho? Verder kent Rotterdam ook een aantal Michelinsterren-restaurants, zoals Fitzgerald en Joelia. Eigenlijk maakt het dus niet uit wat jouw lievelingseten is, want je kunt altijd iets lekkers vinden in Rotterdam!

Winkelen

Het grootste winkelgebied van de Maasstad concentreert zich rond de Lijnbaan en de Beurstraverse (ook wel Koopgoot genoemd). Hier vind je de bekendste winkelketens en warenhuizen zoals De Bijenkorf en het grootste H&M filiaal van Europa! Ook kent Rotterdam een aantal conceptstores, zoals Hutspot en INCONCEPT Live Magazine. Dit zijn winkels die op een bepaalde manier zijn ingericht en een overkoepelend thema of stijl uitdragen. Je kunt hier niet alleen je nieuwe outfit kopen, die leuke tas kopen die je al jaren wilt hebben, maar ook spullen voor in huis of beautyproducten. De producten zijn zorgvuldig uitgekozen en komen van verschillende merken en ontwerpers. Het is erg leuk om hier lekker rond te snuffelen en inspiratie op te doen!

Slapen

Rotterdam heeft verschillende leuke wijken waar je een AirBnB of hotel kunt boeken. Het stadscentrum (Cool) is natuurlijk erg leuk, maar Blijdorp, Oude Noorden en Kop van Zuid zijn ook erg leuke buurten om te verblijven. Het nhow Rotterdam is bijvoorbeeld erg tof, want hier kijk je uit over de Erasmusbrug en de Maas. Je krijgt dan echt het gevoel dat je in een wereldstad bent! Ook het Mainport Rotterdam is een leuk designer boetiekhotel waar je prachtig ingerichte kamers kunt boeken. Pak je weekendtas van zolder en ga er lekker op uit…Rotterdam is the place to be!